Malzemeler
200 gr Tavuk Göğsü Steak
2 Adet Tortilla Ekmeği
1 Adet Soğan (İnce Kıyılmış)
1 Diş Sarımsak (İnce Kıyılmış)
1 Tutam Kişniş (Taze)
10 gr Jalepano Biberi
2 Adet Avokado (Olgun)
1 Adet Domates (Küp Doğranmış)
20 gr Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çay Kaşığı Taco Baharatı
1 Çay Kaşığı Tuz
100 ml Ranchero Sos
1 Adet Cherry Domates
50 ml Ayçiçeği Yağı
Yenilebilir Çiçek
Hazırlanışı
Tortilla ekmekleri forma yardımıyla yuvarlak olarak kesilir. Fırında 160 C°de 10 dakika kızartılır. Soğan ve sarımsaklar tavada sotelenir. Avokado, jalepano biberi, kişniş ve küp doğranmış domatesler ilave edilir, taco baharatı ve tuz ile tatlandırılır. Tavuk göğüsleri ızgarada pişirilir; tortilla ekmeklerinin kesildiği forma yardımıyla kesilir. Kızartılmış tortilla ekmeklerinin üzerine sotelenmiş sebzeler, rende kaşar ve tavuk göğüsleri konulur. Aynı işlem 3 defa tekrarlanıp 3 kat yapılıp en üste ranchero sos ve rende kaşar konulur. Fırına alınıp kaşar peyniri eriyene kadar kızartılır. Avokado püresi ile servis edilir.