Tarifler Anasayfa Tarifler
Tavuklu Meksika Lazanyası

Malzemeler

200 gr Tavuk Göğsü Steak

2 Adet Tortilla Ekmeği

1 Adet Soğan (İnce Kıyılmış)

1 Diş Sarımsak (İnce Kıyılmış)

1 Tutam Kişniş (Taze)

10 gr Jalepano Biberi

2 Adet Avokado (Olgun)

1 Adet Domates (Küp Doğranmış)

20 gr Kaşar Peyniri Rendesi

2 Çay Kaşığı Taco Baharatı

1 Çay Kaşığı Tuz

100 ml Ranchero Sos

1 Adet Cherry Domates

50 ml Ayçiçeği Yağı

Yenilebilir Çiçek

Hazırlanışı

Tortilla ekmekleri forma yardımıyla yuvarlak olarak kesilir. Fırında 160 C°de 10 dakika kızartılır. Soğan ve sarımsaklar tavada sotelenir. Avokado, jalepano biberi, kişniş ve küp doğranmış domatesler ilave edilir, taco baharatı ve tuz ile tatlandırılır. Tavuk göğüsleri ızgarada pişirilir; tortilla ekmeklerinin kesildiği forma yardımıyla kesilir. Kızartılmış tortilla ekmeklerinin üzerine sotelenmiş sebzeler, rende kaşar ve tavuk göğüsleri konulur. Aynı işlem 3 defa tekrarlanıp 3 kat yapılıp en üste ranchero sos ve rende kaşar konulur. Fırına alınıp kaşar peyniri eriyene kadar kızartılır. Avokado püresi ile servis edilir.