Malzemeler
4 Kişilik |
|
Beypiliç Pekin Ördeği |
1 Adet |
Sarımsak |
3 Diş |
Maydanoz |
10-12 Dal |
Portakal |
1 Adet |
Soğan |
1 Adet |
|
|
Baharatlı Tuz İçin: |
|
Tuz |
1 Çay Kaşığı |
Portakalın Rendelenmiş Kabuğu |
1 Adet |
Karabiber, Acı Toz Biber, Toz Zencefil, Zerdeçal |
1'er Çay Kaşığı |
|
|
Nar Ekşili Sos İçin: |
|
Portakalın Suyu |
1 Adet |
Nar Ekşisi |
1 Yemek Kaşığı |
Sirke |
1 Yemek Kaşığı |
Kuru Zencefil |
1 Çay Kaşığı |
|
|
Taze Bezelyeli Garnitür İçin: |
|
Taze Bezelye İçi |
1 Su Bardağı |
Kapya Biber |
1 Adet |
Zeytinyağı |
2 Yemek Kaşığı |
Tuz |
|
Hazırlanışı
Baharatlı tuzu hazırlayın. Bunun için 1 portakalın rendelenmiş kabuğunu, tuzu ve kuru baharatları ekleyin. Çatalla ördeğin birkaç yerine hafifçe bastırarak, derisinin altını zedelemeden delikler açın. Baharatlı tuzla ördeğin her tarafına sürerek ovalayın.
Ördeğin iç tarafındaki boşluğa iri doğranmış portakal, maydanoz yaprakları, irice doğradığınız soğanı sıkıştırın.
Fırın tepsisinin üzerine ızgara teli yerleştirin. Bu telin üzerine pekin ördeğini yerleştirin. Üzerine iyice ıslatıp avucunuzda sıktığınız yağlı kağıtla kaplayın. Fırın tepsisinin içine 2 bardak sıcak su ekleyin. Izgara teli üzerine yerleştirdiğiniz fırın tepsisini alt rafına yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında, 30 dakika pişirin.
Bu arada taze bezelyeli garnitürü hazırlayın. Bunun için bezelyeleri haşlayın. Süzdükten sonra zeytinyağını ısıtıp zar şeklide doğranmış kapya biberle bezelyeleri kavurun. Tuzunu ekleyip tatlandırın. Garnitürünüz hazır.
Bu süreç bittikten sonra ördeğin üzerindeki yağlı kağıdı alın ve üzeri açık olacak şekilde yarım saat daha pişirin. Ardından ördek etinin altta kalan bölümünü çevirip yine yağlı kağıtla kaplayın. Bu şekilde yarım saat daha pişirin. Bu süreç bittikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı çıkartın, tepsinin içine akan ördek etinin pişirme suyundan fırça yardımıyla her tarafına sürün. Tekrar fırına verin. 20 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız nar ekşili sosu her tarafına sürün. 15 dakika daha pişirin. Fırından alın, üzeri kapalı olacak şekilde 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.