Malzemeler
Tavuk Göğüsü |
600 gr |
Havuç |
100 gr |
Kabak |
100 gr |
Mantar |
100 gr |
Renkli Biber |
50 gr |
Elma Dilimli Patates |
200 gr |
Taze Fesleğen |
20 gr |
Soğan |
50 gr |
Jalapeno Biber |
50 gr |
Tuz |
10 gr |
Tatlı Kırmızı Biber |
5 gr |
Sos Malzemeleri
Maydanoz |
20 gr |
Domates |
50 gr |
Yeşil Soğan |
20 gr |
Jalapeno Biber |
20 gr |
Domates Salçası |
20 gr |
Tuz |
10 gr |
Tatlı Kırmızı Biber |
10 gr |
Hazırlanışı
Açılmış tavuk göğsünü tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Havuç, soğan, mantar, kabak, jalapeno biberini yarım soteleyip tavuğun içine koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Barbekü sosunu dışına sürüp fırında 170 C°de 20dakika pişirdikten sonra sotelenmiş elma dilimi ve chili sos ile servis edilir.
Sosun Yapılışı
Salça hariç tüm malzemeler fırınlanır ve çekilir. Salçayı yağda kavurduktan sonra çekilen malzemeler konur en son tuz ve karabiber ile tatlandırırız.