Tarifler Anasayfa Tarifler
Pekmez Soslu Beypiliç Izgara

Malzemeler

Beypiliç Göğüs Eti 3 Adet
Pekmez 2 Yemek Kaşığı
Soya Sosu 1 Tatlı Kaşığı
Taze Biberiye 2 Dal
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
Süt 1 Yemek Kaşığı

 

Hazırlanışı

Pekmezi, soya sosunu, ince kıyılmış 1 dal taze biberiyeyi, sıvıyağı ve sütü bir kasede karıştırın.

Beypiliç göğüs etlerinin her iki yüzeyini bıçak yardımı ile yatay kesikler atın. Tavuk etlerini ızgarada iyice kızartın. Tavuk etleri kızarınca hazırladığınız sosa bulayın. Özellikle kesikler oluşturduğunuz kısımlarına sostan sürün. Etleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar kızartın. Fırından alın, kalan ince kıyılmış biberiyeleri serpin. Bekletmeden servis yapın.