Tarifler Anasayfa Tarifler
Piliç Topkapı

Malzemeler

Tavuk Göğüsü Kanadı ile Beraber

İç Pilav Malzemeler

Pirinç

Soğan

Küner içi

Yeni Bahar

Tuz

Tarçın

Şeker

Nane

Maydanoz

Tavuk Ciğeri

Karabiber

Akbiber

Kuş Üzümü

Tere Yağı

Hazırlanışı

Piliç göğüsü kanadı ile beraber kemiği çıkarılır. Dövülerek inceltilir. İç pilavda önce yağı ve küner içi ile kavrulur. Soğan ve pirinci de ekleyip kavrulmaya devam edilir. Kavrulmakta olan pirincin üzerine sırasıyla tuz, şeker, karabiber, akbiber, tarçın, yenibahar, nane ve kuş üzümü konulur ve dinlenmeye bırakılır. Başka bir yerde ciğer küp şeklinde doğranır ve kavrulur. Pişince dinlenmiş olan ciğere eklenip hafifce karıştırılır ve son olarak doğranmış maydanoz eklenir. Hazır olan tavuk göğsüne sarılır ve fırında 160 C° pişirilir.