Malzemeler
Ördek But |
1 Adet |
Yeşil Erik |
15 - 20 Adet |
Firik Bulguru |
200 g |
Kavrulmuş Badem |
10 - 12 Adet |
Zeytinyağı |
|
Tereyağı |
|
Soğan |
1 Adet |
Sarımsak |
1 Baş |
Tuz |
|
Karabiber |
|
Hazırlanışı
Ördeği derin yağda, düşük ısıda, sarımsak, tane karabiber, portakal kabuğu ilavesiyle 2.5 saat kadar pişirin. Servisten önce kısa süre tavada çıtırdatabilirsiniz.
Bulguru sıcak suyla 15 dk ıslayın. Bademi kavurun. Erikleri doğrayıp çekirdeklerini ayırın. Bulguru baharatlandırın, biraz yağ ekleyip malzemelerle harmanlayın.
Ördeği bulgurla servis edin.