Malzemeler
Piliç Göğüsü |
250 gr |
Soğan |
1 Adet |
Biber |
2 Adet |
Domates |
2 Adet |
Tuz |
|
Sarımsak |
|
Defne Yaprağı |
|
Karabiber |
|
Domates Suyu |
|
Sıvı Yağ |
|
Tere Yağı |
|
Hazırlanışı
Piliç etini julien (kibrit çöpü şeklinde) doğradıktan sonra sırasıyla soğan, sarımsak ve tavuk etini soteliyoruz. Daha sonra biber ve domates ilave ediyoruz. Domates suyu, bir miktar tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. 3 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra servis ediyoruz.
Noodle Yapılışı
20 dakika soğuk suda bekletilen egg noodle yumuşadıktan sonra süzülür. Yüksek ateşte bir tavaya yağ konulur ardından sırasıyla kibrit çöpü doğranmış kabak, havuç, beyaz lahana sotelenip sonra Çin tuzu, tuz, soya sosu, susam yağı ilave edilir. Servis tabağına alındıktan sonra ince doğranmış taze soğan serpilip servis edilir.