Malzemeler
6 Kişilik
Göğüs Kıyması |
1 kg |
Patates |
2 Adet |
Havuç |
2 Adet |
Dere otu |
5 - 6 Dal (İnce Kıyılmış) |
Su |
1,5 lt |
Yoğurt |
200 gr |
Un |
100 gr |
Yumurta |
1 Adet |
Limon Suyu |
Yarım |
|
Kıyma Harcının İçine |
Yumurta |
1 Adet |
Rende Soğan |
|
Beyaz Toz Biber |
|
Kırmızı Toz Biber |
|
Galeta unu |
1 Çorba Kaşığı |
Sarımsak |
1 Diş |
Haşlanmış Pirinç |
200 gr / 1 Çay Bardağı |
Hazırlanışı
Göğüs kıymasının içine harçtaki malzemeler ilave edildikten sonra yoğurulup 10 dakika bekletilir. Harcımız dinlenirken fındık büyüklüğünde patates ve havuçlar doğranıp ocakta kaynayan 1,5 litre suya ilave edilir, dinlenmiş olan harcımızı ceviz büyüklüğünde avucumuzda yuvarlayıp patates ve havuçlar pişmeye yakın ilave edilir. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta terbiye yapılıp kaynayan harcımıza kıvamlı bir şekilde ilave edilir, bir tutam kaynatılıp köpüğü alındıktan sonra ateşten alınır. İnce kıyılmış dere otu ile servis yapılır.