Malzemeler
Beypiliç Bütün Pekin Ördeği |
1 Adet |
Rendelenmiş Portakal Kabuğu |
1 Tatlı Kaşığı |
Taze Soğan |
3 Dal |
Şeftali |
1 Adet |
Ananas |
1 Dilim |
|
|
Sosu İçin: |
|
Tuz |
1 Tatlı Kaşığı |
Rendelenmiş Portakal Kabuğu |
1 Tatlı Kaşığı |
Portakal Suyu |
1 Çay Bardağı |
Balzamik Sirke |
1 Tatlı Kaşığı |
Soya Sosu |
1 Tatlı Kaşığı |
Kuru Hardal |
1 Tatlı Kaşığı |
Bal |
1 Tatlı Kaşığı |
|
|
Ayrıca: |
|
Şeftali |
2 Adet |
Ananas |
2 Dilim |
Maydanoz |
3 Dal |
Hazırlanışı
Beypiliç Pekin Ördeğin boyun kısmını keskin bir bıçak yardımı ile kesin. Ördeğin içindeki boşluğa kestiğiniz boynu, 3 dal taze soğanı, rendelenmiş portakal kabuğunu, dilimlenmiş şeftali ile iri doğradığınız ananasları yerleştirin.
Ördeğin her tarafını yağlı kağıtla sarın. Izgara telin üzerine alın. Izgara telinin altına içi su dolu fırın tepsisi yerleştirin. 190 dereceye ayarlı fırında, 2 saat boyunca pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Pekin Ördeğini fırından alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Etrafına da dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Fırında pişen ördeği parçalara ayırın. Hazırladığınız sosu ördeğin her tarafına sürün. 20 dakika daha fırında pişirin. Fırından alın, meyveler ve doğranmış maydanozla birlikte servis yapın.