Malzemeler
4-5 Kişilik |
|
Beypiliç Yumurta |
5 Adet |
Hamburger Ekmeği |
5 Dilim |
Rendelenmiş Kaşar Peyniri |
5 Yemek Kaşığı |
Kapya Biber |
1 Adet |
Sivribiber |
1-2 Adet |
Kuru Nane |
1 Çay Kaşığı |
Pul Biber |
1 Çay Kaşığı |
Tereyağı |
2 Yemek Kaşığı |
|
|
Hazırlanışı
Rendelenmiş kaşar peynirini, zar şeklinde doğranmış biberleri, baharatı bir kapta karıştırın.
Hamburger ekmeklerinin taban kısımlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız peynirli karışımdan paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
Bu arada göz yumurtaları hazırlayın. Bunun için tereyağını tavada eritin. Göz yumurtaların hepsini teker teker geniş ve çukur bir kaseye dikkatlice kırın. Tereyağı eriyince kasedeki yumurtaların hepsini tavanın içine dökün. Yumurtalar göz göz olup istediğiniz kıvama gelince pişmiş demektir. Fırından aldığınız kaşarlı ekmeklerin üzerine yerleştirip bekletmeden servis yapın.