Malzemeler
2 Kişilik |
|
Beypiliç Tavuk Göğüs Eti |
3 Adet |
Süt |
2 Yemek Kaşığı |
Zeytinyağı |
Yarım Çay Bardağı |
Limon Suyu |
1 Tatlı Kaşığı |
Soğan |
1 Adet |
Krema |
1 Küçük Paket |
Krem Peynir |
4 Yemek Kaşığı |
Dereotu |
3-4 Dal |
Sarımsak |
2 Diş |
Tuz |
1 Çay Kaşığı |
|
|
Hazırlanışı
Tavuk etini marine etmek için zeytinyağını, limon suyunu, sütü, irice doğranmış soğanı karıştırın.
Tavuk göğüs etini boyuna ikiye keserek biraz inceltin. Etleri marine sosuyla karıştırıp üzerini kapatın ve buzdolabında birkaç saat bekletin. Bekletme işlemi bittikten sonra kremayı, havanda ezilmiş sarımsakları, krem peyniri ve tuzu sos tenceresinde çok kısık ateşte ısıtın.
Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca, marine ettiğiniz tavuk etini marine sosundan süzüp her iki yüzeyini iyice ızgara edin. Üzerine sarımsaklı kremalı sosu dökün. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. En son kıyılmış dereotu serpip bekletmeden servis yapın.