Malzemeler
4 Kişilik |
|
Beypiliç Bütün Tavuk Eti |
1 Adet |
Su |
2 litre |
Defne Yaprağı |
1 Adet |
Limon |
Yarım |
Soğan |
1 Adet |
Tereyağı |
2 Yemek Kaşığı |
Köy Yufkası |
3-4 Adet |
Ceviz İçi |
1 Su Bardağı |
Tuz, Kırmızı Pul Biber |
|
|
|
Hazırlanışı
Tavuk etini geniş bir tencereye alın. Suyu, 1 çay kaşığı tuzu, defne yaprağını ve limonu ekleyin. Orta ateşte, 1 saat boyunca haşlayın. Ocaktan alın, ılınınca tavuk etlerini didikleyin. Bu arada suyunu ince tel bir süzgeç yardımı ile iyice süzüp temiz bir tencereye aktarın. Tavuk suyu kaynayınca içine tereyağının yarısını ekleyip eritin.
Köy yufkasını açıp 4 parmak genişliğinde rulo elde edin. Ruloyu 2 parmak genişliğinde kesip maşa ile tutup kaynayan tereyağlı tavuk suyuna batırıp çıkartın. Tereyağlı tavuk sulu yufkayı servis tabağına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yelpaze şeklinde sıralayıp tamamlayın.
Üzeri için cevizleri yapışmaz yüzeyli bir tavada iyice kavurun. Kavurduğunuz cevizleri ve didiklenmiş etleri yufkaların üzerine serpin. Kalan tereyağını kızdırıp pul biberle birlikte kızdırıp cevizli etin üzerine dökün. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapın.