Malzemeler
4 kişilik
Göğüs Fileto |
½ kg |
Salçalık Kırmızı Biber |
2 Adet |
Köri |
50 gr |
Dere Otu |
Yarım Bağ |
Sıvı Yağ |
100 gr |
Süt |
1 Çay Bardağı |
Soğan |
1 Adet Küçük Boy |
Tuz |
|
Beyaz Toz Biber |
|
Hazırlanışı
Göğüs filetomuzu kalem şeklinde ince dilimler halinde doğrayıp soğan ve beyaz toz biber ile marine yapıp 20 dakika dinlenmeye alıyoruz. Tavamıza sıvı yağımız ile dinlenmiş olan etlerimiz sote yapılırken, halka şeklinde doğradığımız salçalık kırmızı biberlerimizi, köri baharatımızı, tuz, beyaz toz biber ve sütümüzü harcımıza ilave ederiz. 2-3 dakika hafif ateşte karıştırılır. İnce kıyılmış dere otu ile servis yapılması tavsiye edilir.