Malzemeler
Ördek |
1 Bütün |
Portakal |
3 Adet |
Domates Salçası |
1 Tatlı Kaşığı |
Sıvı Yağ |
1 Çay Kaşığı |
Bal |
1 Yemek Kaşığı |
Defne Yaprağı |
1 Adet |
Tane Karabiber |
1 Tatlı Kaşığı |
Kişniş Tohumu |
1 Tatlı Kaşığı |
Deniz Tuzu |
1 Tatlı Kaşığı |
Hazırlanışı
Ördek temizlenip yıkanır, kağıt havlu ile iyice kurutulur.
Derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ katılarak kızdırılır. 1 tatlı kaşığı salça ve bir miktar tuz ele alınarak ördeğin üzerine ovuşturarak sürülür, kızgın sıvı yağda arkalı önlü dörder dakika kızartılır. Sivri bir bıçak yardımıyla birkaç yerine batırılır. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir.
Suyun içerisine defne yaprağı, deniz tuzu, kişniş ve 1 portakalın suyu eklenip orta ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır. sonra ördeğin pişip pişmediği kontrol edilir, eğer pişmemişse pişirme süresi biraz daha uzatılır. Pişen ördek fırın tepsisine alınır.
Sos için 2 portakalın suyu sıkılır, içerisine 1 yemek kaşığı bal ve ördeğin haşlanmış suyundan 1 kepçe kadar alınarak karıştırılır.
Bu karışım ördeğin üzerine sürülür arta kalanı fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.