Malzemeler
Ördek Göğsü |
1 Adet |
Taze Soğan |
2 Adet |
Avokado |
1 Adet Ufak Boy |
Salatalık |
1 Adet Orta Boy |
Yufka |
1 Adet |
Noodle |
100 gr |
Havuç |
1 Adet Büyük Boy |
Taze Fesleğen |
5 - 6 Yaprak |
Taze Kekik |
1 Çorba Kaşığı |
Sıvı Yağ |
250 ml |
Susam Yağı |
1 Çorba Kaşığı |
Karışık Kuru Baharat |
|
Hazırlanışı
Önceden ısıttığımız fırına, pişirmeye hazır hale getirdiğimiz taze baharat, susam yağı ile marine ettiğimiz ördek göğsünü 25 dakika pişiriyoruz.
Pişen ördek göğsünü soğumaya bıraktıktan sonra ince dilimlere ayırıp içine, ince doğranmış taze soğan ve taze baharatları ekliyoruz.
Dört parçaya böldüğümüz yufkaların içine, önce avokado dilim salatalık ve dilimlediğimiz ördek etleri sarıp, kızartmalık yağımızın içine bırakıyoruz.
Garnitür olarak kullanacağımız noodle, istediğimiz kıvamda haşlandıktan sonra içine jülyen dilimlediğimiz (kibrit çöpü şeklinde) kabak, havuç ve arzu ettiğimiz ölçüde baharatı da ilave ediyoruz.