Malzemeler
6 Kişilik
Göğüs Fileto |
½ kg |
Göğüs Kıyması |
½ kg |
Tost Ekmeği |
1 Adet |
Süzme Yoğurt |
½ kg |
Sarımsak |
1 Diş |
Kırmızı Toz Biber |
|
Tuz |
|
Karabiber |
|
Süslemede kullanılacak:
Domates |
6 Adet |
Çarliston Biber |
6 Adet |
Hazırlanışı
Tost ekmeklerini küp halinde doğradıktan sonra yağda hafif derecede sote yapılır. Yoğurt sarımsak ilave edildikten sonra çırpılır. Göğüs filetoyu tavada kızartılır. Kıymayı köfte yapılıp oda tavada kızartılır. Kızartılmış olan ekmeği tabağımıza tepe şeklinde koyarak üstüne sarımsaklı yoğurdu dökeriz. Kızartılmış olan fileto ve köfteleri patates dilimi şeklinde kesip yoğurdun üstüne bir fileto bir köfte şeklinde dizilir. Fotoğrafta görülen diziliş şeklinde servis yapılır. Kırmızı toz biberi yeteri kadar üzerine serpilir.