Malzemeler
Beypiliç Piliç Derili But Izgara |
800 g |
Salça |
1 Yemek Kaşığı |
Sarımsak |
2 Diş |
Yeşil Biberli Zeytin |
6-8 Adet |
Limon |
2 Adet |
Taze Biberiye |
4-5 Dal |
Tuz |
|
Karabiber |
|
Hazırlanışı
Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın. Limonları halka dilimler halinde kesin. Zeytinleri dilimleyip limon dilimleri ve 4’e bölünmüş sarımsaklarla birlikte butların üzerine ekleyin. Ayrı bir kasede salçayı bir miktar su ile açın. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra fırın kabına ilave edin. Üzerine biberiyeleri de ekleyip 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Not: Gourmet & Styling Dergisi’nin 9. sayında kullanılan tarifimizden alınmıştır.