Malzemeler
1 Kişilik
Piliç Göğüs |
1 Adet |
Kaşar |
200 gr |
Galeta Unu |
100 gr |
Un |
100 gr |
Yumurta |
2 Adet |
Ayçiçek Yağı |
1 Su Bardağı |
Sarımsak |
1 Diş |
Tuz |
Karabiber |
|
|
Hazırlanışı
Tavuk göğsünün içi açılıp dövülür. Dövülmüş olan göğüs eti sarımsak, tuz, karabiber ve sıvı yağ ile marine edilir. Rendelenmiş kaşar yuvarlak şekil verildikten sonra marine edilmiş göğüs etinin içine konulup sarılır. İlk defa una daha sonra yumurtaya, tekrar galeta ununa batırıldıktan sonra çok az ısıtılmış olan yağın içerisinde hafif ateşte kızartılır. Servis yapılır.