Malzemeler
Pirinç |
2 Su Bardağı |
Su |
2,5 Su Bardağı |
Tavuk Suyu |
1 Su Bardağı |
Beypiliç Piliç But |
2 Adet |
Biber Salçası |
1 Yemek Kaşığı |
Ayçiçek Yağı |
5 Yemek Kaşığı |
Tuz |
|
Üzeri için
Biberiye
Maydanoz
Hazırlanışı
Beypiliç Piliç But’ları bir tencereye alın, üzerine su ilave edip haşlayın. Pirinçlerin nişastalı suyunu akıtana kadar yıkayın ve süzün. Pilav tenceresinde 3 yemek kaşığı ayçiçek yağında süzülmüş pirinçleri yüksek ateşte kavurun. Üzerine tavuk suyu ve normal suyu ilave edin. Tuz ile lezzetlendirin. Kısık ateşte kapağını kapatarak pilavı pişirin. Piştikten sonra demlenmeye bırakın. Haşlanan tavukları iri parçalar halinde didikleyin. Bir tavada ayçiçek yağını ısıtın, üzerine biber salçasını ilave edin ve kavurun. Haşlanan tavukları ekleyin ve kavurun. Tuz ile lezzetlendirin. İçerisine bir miktar tavuk suyu ilave edip suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Demlenen pilavı servis tabağına alın. Üzerine tavukları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve biberiye ile süsleyerek servis edin.
Not: Gourmet & Styling Dergisi’nin 10. sayında kullanılan tarifimizden alınmıştır.