Malzemeler
Beypiliç Bütün Piliç |
1 Adet |
Taze Patetes |
5-6 Adet |
Orta-Küçük Boy Kırmızı Soğan |
3 Adet |
Sarı Kiraz Domates |
15 Adet |
Yeşil Limon |
1 Adet |
Tereyağı |
50 gram |
Şeftali Marmeladı |
2 Yemek Kaşığı |
|
|
Baharatlı Karışım İçin: |
|
Taze Biberiye |
1 Dal |
Tuz |
1 Tatlı Kaşığı |
Tane Karabiber |
1 Tatlı Kaşığı |
Zerdeçal |
1 Çay Kaşığı |
Kuru Hardal |
1 Tatlı Kaşığı |
Sızma Zeytinyağı |
1 Çay Bardağı |
Hazırlanışı
Taze patatesleri, kabuğunu soyduğunuz soğanları ve yeşil limonu ikiye kesin. Kestiğiniz sebzeleri fırın tepsisinin kenarlarına yayın.
Baharatlı karışım için taze biberiyeyi, tuzu, tane karabiberleri, zerdeçalı, kuru hardalı, sızma zeytinyağını havanda ezerek krem haline getirin. Hazırladığınız karışımı tavuk etinin derisinin altına ve dış tarafına elinizle sürün.
Bütün tavuk etini tepsinin ortasına yerleştirin. 190 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Pişme sırasında 15 dakikada bir tepsinin içinde biriken yağını tavuk etinin üzerine dökün.
Bütün tavuk eti iyice pişince üzerine sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile marmeladı karıştırın. Bu karışımı tavuk etinin her tarafına sürün. Fırın tepsisine sebzelerin yanında domatesleri ve 3 dal taze biberiyeleri ekleyin. Bütün tavuk etini tekrar sıcak fırına verin. 15 dakika daha pişirin.