Tarifler Anasayfa Tarifler
Yoğurtlu Yayla Kebabı

Malzemeler

6 Kişilik

Göğüs Fileto ½ kg
Göğüs Kıyması ½ kg
Tost Ekmeği 1 Adet
Süzme Yoğurt ½ kg
Sarımsak 1 Diş
Kırmızı Toz Biber  
Tuz  
Karabiber  

Süslemede kullanılacak:

Domates  6 Adet
Çarliston Biber 6 Adet

 

Hazırlanışı

Tost ekmeklerini küp halinde doğradıktan  sonra yağda hafif derecede sote yapılır. Yoğurt sarımsak ilave edildikten sonra çırpılır. Göğüs filetoyu tavada kızartılır. Kıymayı köfte yapılıp oda tavada kızartılır. Kızartılmış olan ekmeği tabağımıza tepe şeklinde koyarak üstüne sarımsaklı yoğurdu dökeriz. Kızartılmış olan fileto ve köfteleri patates dilimi şeklinde kesip yoğurdun üstüne bir fileto bir köfte şeklinde dizilir. Fotoğrafta görülen diziliş şeklinde servis yapılır. Kırmızı toz biberi yeteri kadar üzerine serpilir.