Tarifler Anasayfa Tarifler
Baharatlı Piliç FiletoSüt; krema, sarımsak rendesi ve tereyağı ile tavada çektirilir ve isteğe bağlı olarak kızartılmış piliç göğsünün üstüne dökülerek servis yapılır.
Devamını Oku
Beşamel Soslu Tart

Un elendikten sonra içerisine yumurta kırılır,  margarin de eklenerek iki bıçak yardımıyla et kıyar gibi kıyılır. Tuz, kabartma tozu, yoğurt eklendikten sonra yumuşak ...

Devamını Oku
Beşamel Soslu Tavuk

1 adet tavuk göğsünü ortadan kesin. Tavuk etini inceltin. Tavuk etlerini yüksek ısıda alt üst edip yarı kıvamda pişirilin. Soğan, mantar ve sarımsağı ...

Devamını Oku
Cevizli Piliç Lokumları

Piliç kanatlar kemiği dışarıda kalacak şekilde açılır. Kemik yukarıya kıvrılıp boşalan kısma ceviz doldurulur. Panelenir ve derin yağda kızartılır. Blendir edilen avokadolar tuz, ...

Devamını Oku
Çin Usulü Bademli Tavuk

Tavuklar yumurta beyazı, nişasta ve ayçiçeği yağı konularak soslanır, fritöz içerisinde kızgın yağda kızartılır. Yüksek ateşte çin tavasında sebzeler sırasıyla kavrulur. Tavuk eti, ...

Devamını Oku
Dilimli Tavuk Topkapı

Tavuk göğsünün kemikleri alınarak, göğüs eti dövecekle ezilir. Tencerede soğanı kavurduktan sonra ıslatılmış pirinçle beraber biraz daha kavrulur. Daha sonra içine çam fıstığı, ...

Devamını Oku
Ekşili Köfte

Göğüs kıymasının içine harçtaki malzemeler ilave edildikten sonra yoğurulup 10 dakika bekletilir. Harcımız dinlenirken fındık büyüklüğünde patates ve havuçlar doğranıp ocakta kaynayan 1,5 ...

Devamını Oku
Fesleğenli But Kavurma

Piliç but soteler kuşbaşı şekilde doğranmış olan soğanların içine konulduktan sonra sote yapılır. 20 dakika hafif ateşte piştikten sonra kuşbaşı doğranmış çarliston biberler ...

Devamını Oku
Ispanaklı İncik Buğulama

İnciklerimizi haşladıktan sonra yıkarız. Tenceremize sıvı yağımızı döktükten sonra rendelenmiş havuç ilave edip karıştırıyoruz. Havuç rengini bırakınca ıspanaklarımızı ilave edip karıştırıyoruz. Un ilave ...

Devamını Oku
Ispanaklı Piliç Rulad

Piliç göğsü açılır ve dövülür. Ege otları ile beraber marine edilir. Kavurduğumuz soğan, sarımsak ve ıspanak üçlüsünü marine ettiğimiz piliç göğsünün içerisine doldururuz ve ...

Devamını Oku
Izgara köfte

Göğüs kıymamızı diğer köftelik malzemelerle karıştırdıktan sonra 10 dakika karışımınızı dinlendiririz. Köftemize şeklini verdikten sonra ızgara veya tavada  pişirilip patates kızartmasıyla beraber servis ...

Devamını Oku
Kievski

Tavuk göğsünün içi açılıp dövülür. Dövülmüş olan göğüs eti sarımsak, tuz, karabiber ve sıvı yağ ile marine edilir. Rendelenmiş kaşar yuvarlak şekil verildikten ...

Devamını Oku
Kornişonlu Piliç Göğüs

Serçe parmak şeklinde doğranmış olan göğüs filetolarımızı yayvan bir tencereye 250 gr margarin ile beraber karıştırılır. İnce kıyılmış soğan ile sote yapılır. Üstüne ...

Devamını Oku
Körili Julyen Piliç

Göğüs filetomuzu kalem şeklinde ince dilimler halinde doğrayıp soğan ve beyaz toz biber ile marine yapıp 20 dakika dinlenmeye alıyoruz. Tavamıza sıvı yağımız ...

Devamını Oku
Körili Tavuk

Tavamıza sıvı yağı koyduktan sonra ilk önce julien doğranmış tavuklarımızı soteliyoruz. Köri ve tuzu ilave ettikten sonra, en son kremayı da ekleyerek hepsini ...

Devamını Oku
Krep Sarması

But sotelerimizi 1 diş sarımsak, ince kıyım soğan, 1 su bardağının yarısı kadar sıvı yağ ve biber ile sote yapılıp ayrı bir kapta ...

Devamını Oku
Krepli Sebze Böreği

Havuç, pırasa, lahana ve kabağı julien doğranarak tereyağında soteliyoruz. Daha sonra önceden haşlanmış tavuğumuzu içine ince ince parçalayıp koyuyoruz. Üstüne kaşar rendeleyip hazırlamış ...

Devamını Oku
Krepli Tavuk

Tavukları ve mantarları haşlıyoruz. Yumurta, su, süt, tuz ve unu derin bir kapta çırptıktan sonra krep tavasında pişiriyoruz. Pişen kreplere julien doğranmış tavuk, ...

Devamını Oku
Muskatlı Çağ Çorbası

İnce kıyılmış soğanları 250 gr margarin içerisinde pembeleşinceye kadar çevrilir. Pembeleştikten sonra 200 gr un karıştırılarak kavrulur, un kokusu gidince 1 litre süt ...

Devamını Oku
Ördek Dolması

İç pilavı için; soğanlar küçük doğranır (çintilir). Yağda sotelenir. İsterseniz ciğer ve taşlıkları küçük doğranıp soğanlar sotelendikten sonra eklenip kavrulabilir.

Biber ...

Devamını Oku
Ördek Etli Roll

Önceden ısıttığımız fırına, pişirmeye hazır hale getirdiğimiz taze baharat, susam yağı ile marine ettiğimiz ördek göğsünü 25 dakika pişiriyoruz.

Pişen ördek ...

Devamını Oku
Ördek Konfi ile Erikli Bademli Bulgur

Ördeği derin yağda, düşük ısıda, sarımsak, tane karabiber, portakal kabuğu ilavesiyle 2.5 saat kadar pişirin. Servisten önce kısa süre tavada çıtırdatabilirsiniz.

Bulguru ...

Devamını Oku
Ördek Yahni

Eti bir süre karamelize edin. Sırayla iri doğranmış sebzeleri ekleyin, baharatlandırın ve karıştırın. Suyunu verin ve 2 saat kadar pişirin.

Servis öncesi ...

Devamını Oku
Ördekli Kuru Fasülye

Tencereye sıvı yağ ve soğanlar konarak pembeleştirilir. Üzerine önceden ıslatılmış kuru fasulye ve su eklenerek kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

Devamını Oku
Perde Pilavı

Tüm tavuğu haşlayıp derisini ve kemiğini ayırıyoruz. Pirincimizi suda ıslatıyoruz. Bademlerin de üzerine sıcak su dökülüp ortadan ikiye ayırıyoruz. Bademin yarısını ve çam ...

Devamını Oku
Pilav Üzerinde Biber Soslu Tavuk

Beypiliç Piliç Butları bir tencereye alın, üzerine su ilave edip haşlayın. Pirinçlerin nişastalı suyunu akıtana kadar yıkayın ve süzün. Pilav tenceresinde 3 yemek ...

Devamını Oku
Piliç Sote

Piliç etini julien (kibrit çöpü şeklinde) doğradıktan sonra sırasıyla soğan, sarımsak ve tavuk etini soteliyoruz. Daha sonra biber ve domates ilave ediyoruz. Domates ...

Devamını Oku
Piliç Topkapı

Piliç göğüsü kanadı ile beraber kemiği çıkarılır. Dövülerek inceltilir. İç pilavda önce yağı ve küner içi ile kavrulur. Soğan ve pirinci de ekleyip ...

Devamını Oku
Piliçli Ispanaklı Abant Katmeri

Öncelikle ayıklanmış ve doğranmış olan ıspanaklar bir kapta bir çay bardağı sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve 1 diş sarımsak, yeteri kadar tuz, ...

Devamını Oku
Portakal Soslu Pekin Ördeği

Ördek temizlenip yıkanır, kağıt havlu ile iyice kurutulur.

Derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ katılarak kızdırılır. 1 tatlı kaşığı ...

Devamını Oku
Portakal Soslu Tavuk

Tavuk göğüsü karkastan ayrılmadan tereyağı, tuz, karabiber, kekik ve rozmarin ile vakum torbasına alınıp vakumlanır. Sous vide yöntemi ile 55 C° sıcaklıkta su içerisinde ...

Devamını Oku
Ranchero Sos

İnce doğranmış soğan, sarımsak ve biber yağda kavrulur. Salça ve un ilave edilir. 1-2 dakika kavrulup üzerine soğuk su eklenir. Kısık ateşte çorba ...

Devamını Oku
Schnitzel

Tavuk göğsünü yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Yanında arpa şehriyeden yapılmış pilav ve patates püresiyle servis yapıyoruz.

Devamını Oku
Şehriyeli Pilav

Tencerede sıvı yağla şehriyeyi kavuruyoruz. İçine ılık suda bekletilmiş pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Pilav göz göz olunca tere yağını da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz.

Devamını Oku
Tavuk - Kaz Ciğeri Marble

Tavuk göğüsleri derileri alındıktan sonra vakum torbasına konulup vakumlanır. Sous vide yöntemi ile 55 C° ısıda 4 saat pişirilir. Vakum torbasından çıkartılıp slays ...

Devamını Oku
Tavuk Cordon Bleu

Tavuk göğüslerini bir bıçakla uzunlamasına ortadan sanki bir cep açarcasına ikiye ayıralım. Ama dibini koparmadan yarıp, içini açalım. Sonra da bir çekiç ya ...

Devamını Oku
Tavuk Köfte Haşlama

Piliç göğsünü kıymalık çektikten sonra yumurta ile karıştırıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp 15 dakika kadar kaynamış suyun içerisine atıp kabak ve havuçlarla beraber pişiriyoruz. ...

Devamını Oku
Tavuk Kulesi

Açılmış tavuk göğsünü tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. Havuç, soğan, mantar, kabak, jalapeno biberini yarım soteleyip tavuğun içine koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Barbekü ...

Devamını Oku
Tavuk Terin (Kuru Üzümlü)

Piliç göğsü kıyma haline getirilip tüm malzemeler ile birlikte karıştırılır. Ardından önce streç film ile sarılıp şekillendirilir sonra alüminyum folyoya sarılır. 100 C°deki ...

Devamını Oku
Tavuklu Kaşık Çorbası

Tavuk göğsü bütün halde haşlanır. Piştikten sonra küçük parçalara ayrılır. Diğer tarafta tencereye soğanlar küp küp doğranır salça eklenip sıvı yağda kavrulur. Parçalanan ...

Devamını Oku
Tavuklu Meksika Lazanyası

Tortilla ekmekleri forma yardımıyla yuvarlak olarak kesilir. Fırında 160 C°de 10 dakika kızartılır. Soğan ve sarımsaklar tavada sotelenir. Avokado, jalepano biberi, kişniş ve küp ...

Devamını Oku
Üç Soslu Piliç Rulo

Ispanak, havuç, soğan ve sarımsak ayrı bir şekilde kavurulur. Piliç göğsü ince bir şekilde açılır. Hazırlanan ıspanak ve havuçtan oluşan ikili spatula yardımı ...

Devamını Oku
Yoğurtlu Yayla Kebabı

Tost ekmeklerini küp halinde doğradıktan  sonra yağda hafif derecede sote yapılır. Yoğurt sarımsak ilave edildikten sonra çırpılır. Göğüs filetoyu tavada kızartılır. Kıymayı köfte ...

Devamını Oku
Zeytinli Tavuk Piliç

Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın. Limonları halka dilimler halinde kesin. Zeytinleri dilimleyip limon dilimleri ve 4’e bölünmüş sarımsaklarla birlikte ...

Devamını Oku