Tarifler Anasayfa Tarifler
Mozzarellalı Göz Yumurta

Malzemeler

Beypiliç Yumurta 2 Adet
Baget Ekmek Yarım
Pastırma 2 Dilim
Rendelenmiş Mozzarella Peyniri 1 Çay Bardağı
Tereyağı 2 Tatlı Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Maydanoz 2 Dal

 

Hazırlanışı

Baget ekmeğinden bir parmak uzunluğunda kesin. Sonra kestiğiniz her dilimi ikiye ayırıp büyükçe bir dilim elde edin.

Ekmeğin üzerine ince doğranmış pastırma parçalarını, sonra da üzerine rendelenmiş mozzarella peynirini serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar ısıtın. Daha sonra üzerine tereyağında pişirdiğiniz göz yumurtaları yerleştirin. Servis ederken üzerlerine pul biber serpin, ince doğranmış maydanoz serpin. Söğüş domatesle birlikte servis yapın.