Tarifler Anasayfa Tarifler
Nar Ekşili ve Soya Soslu Pekin Ördeği

Malzemeler

Beypiliç Bütün Pekin Ördeği 1 Adet
Portakal 2 Adet
Taze Kekik 2 Dal

Sosu İçin:
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Rendelenmiş Limon Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı
Portakal Suyu 1 Su Bardağı
Nar Ekşisi Yarım Çay Bardağı
Soya Sosu 1 Yemek Kaşığı
Su 1 Çay Bardağı

 

Hazırlanışı

Beypiliç Pekin ördeğin boyun kısmını keskin bir bıçak yardımı ile kesin. Ördeğin içindeki boşluğa kestiğiniz boynu, taze kekikleri, rendelenmiş limon kabuğunu, kabuğu soyulup zarları temizlendikten sonra doğradığınız portakal parçalarını yerleştirin.

Ördeğin her tarafını yağlı kağıtla sarın. Izgara telin üzerine alın. Izgara telinin altına içi su dolu fırın tepsisi yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 1,5 saat boyunca pişirin.

Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosunuz hazırdır.

Pekin Ördeğini fırından alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosu ördeğin her tarafına fırça yardımı ile sürün. 20 dakika daha fırında pişirin. Fırından alın, isteğe göre pilavla birlikte servis yapın.