Tarifler Anasayfa Tarifler
Zeytinli Tavuk Piliç

Malzemeler

Beypiliç Piliç Derili But Izgara 800 g
Salça 1 Yemek Kaşığı
Sarımsak 2 Diş
Yeşil Biberli Zeytin 6-8 Adet
Limon 2 Adet
Taze Biberiye 4-5 Dal
Tuz  
Karabiber  

 

Hazırlanışı

Isıya dayanıklı bir fırın kabına derili Beypiliç butlarını alın. Limonları halka dilimler halinde kesin. Zeytinleri dilimleyip limon dilimleri ve 4’e bölünmüş sarımsaklarla birlikte butların üzerine ekleyin. Ayrı bir kasede salçayı bir miktar su ile açın. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra fırın kabına ilave edin. Üzerine biberiyeleri de ekleyip 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Not: Gourmet & Styling Dergisi’nin 9. sayında kullanılan tarifimizden alınmıştır.