Tarifler Anasayfa Tarifler
Ördekli Kuru Fasülye

Malzemeler

Ördek 500 g
Kuru Fasülye 1/2 Su Bardağı
Soğan 2 Adet Boy
Sıvı Yağ 1/2 Çay Bardağı
Su 6 Su Bardağı
Salça 2 Yemek Kaşığı
Margarin 1 Yemek Kaşığı 
Tuz  

 

Hazırlanışı

Tencereye sıvı yağ ve soğanlar konarak pembeleştirilir. Üzerine önceden ıslatılmış kuru fasulye ve su eklenerek kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

Ördek etleri kuşbaşı doğranır ve tencereye eklenerek pişirme işlemine devam edilir.

Margarin ve salça kavrularak pişen kuru fasulyeye eklenir tuz ile tatlandırılan ördekli kuru fasulye pilav ile servis edilir.