Tarifler Anasayfa Tarifler
Ördek Konfi ile Erikli Bademli Bulgur

Malzemeler

Ördek But 1 Adet
Yeşil Erik 15 - 20 Adet
Firik Bulguru 200 g
Kavrulmuş Badem 10 - 12 Adet
Zeytinyağı  
Tereyağı  
Soğan 1 Adet
Sarımsak 1 Baş
Tuz  
Karabiber  

 

Hazırlanışı

Ördeği derin yağda, düşük ısıda, sarımsak, tane karabiber, portakal kabuğu ilavesiyle 2.5 saat kadar pişirin. Servisten önce kısa süre tavada çıtırdatabilirsiniz.

Bulguru sıcak suyla 15 dk ıslayın. Bademi kavurun. Erikleri doğrayıp çekirdeklerini ayırın. Bulguru baharatlandırın, biraz yağ ekleyip malzemelerle harmanlayın.

Ördeği bulgurla servis edin.